Praktijk voor CranioSacraal- & Integrale Manuele Therapie
Ineke Slagter

Bij Neuraal Therapie worden er technieken gebruikt die mensen helpen met klachten ten gevolge van een ongeluk of ander letsel van buitenaf.

Veel mensen hebben na een auto-ongeluk of ander geweld van buitenaf onduidelijke en soms onbegrepen klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen en/of ernstige vermoeidheid. Gevolgen van een whiplash zijn door het hele lichaam zichtbaar. Beperkingen kunnen worden geconstateerd in de schedelnaden, in de hersenvliezen, in het ruggenmerg en de zenuwen, maar ook in het bindweefsel rondom de nieren, lever en milt.

Door toepassing van subtiele zachte manuele technieken rondom de zenuwstructuren, is het mogelijk het lichaam weer in balans te krijgen. Hierdoor is direct een vermindering van de klachten waarneembaar en kunnen deze na enkele behandelingen geheel verdwijnen. Ook emoties spelen vaak een belangrijke rol bij een auto-ongeluk; angst kan het herstelproces in de weg staan. Met deze therapie worden de emoties weer in beweging gebracht, zodat het lichaam ook op emotioneel vlak beter in balans kan komen. (zie klachten)